… az sokkal-sokkal több, mint amennyit eddig felfedeztünk.

Annyi minden rejtve van még előttünk, annyi mindent nem tudunk még erről a különleges lehetőségről, amit úgy hívunk: TEST!

Érkeznek sorra a fájdalmakkal mozgó testek a rendelőmbe és azt várják, azt kérik, hogy szüntessem meg a kínzó érzéseket. Amit a tudomány mai álláspontja szerint tehetek, amit meg tudtam tanulni a testekről, a mozgásszervi problémák megoldásairól, azt megteszem. Az elmondás és a tanultak alapján kilogikázom, a vizsgálat alapján megérzem, hogy hol lehet a gond, a diszfunkció, majd amennyire erre képes vagyok, optimálisan adagolva a problémára leghatékonyabb kezelést, megváltoztatom a szövetek, a csontok állapotát, helyzetét.

Fizikai szinten, mechanikusan. Meg amennyire már képes vagyok érzékelni és hatni nem mechanikai szinten.

A test nem gép.

Ahány test, annyiféle szövet, csontozat, felépítés, mozgáskultúra, gondolkodás, tudati és energetikai állapot.

Ha nem az evilági megszokás, tudomány alapján néznénk rá a testre, millió mást is felfedezhetnénk.

A tudomány csak azt képes felfedezni, ami már ott van.

A legtöbb ember pedig csak azt hiszi el, amit a tudomány már felfedezett.

A tudomány később megcáfolja a saját felfedezését és mást állapít meg.

Ezek kívülről jövő információk a testről, amelyben élek. Másoktól tanulom meg, hogy mit kellene gondolnom róla, éreznem benne.

Mi lenne, ha nem várnánk a tudomány felfedezéseire, hanem mi magunk találnánk rá a saját testünk lehetőségeire?

Ahelyett, hogy különböző megállapításokkal, ítéletekkel illetjük és ezzel korlátozzuk a test tulajdonságait és a testben rejlő képességeket, lehetőségeket (így magunkat is), inkább figyeljünk és kérdezzünk!

 

Azzal talán már nem mondok újat, hogy a testeknek rezgése, energetikája van. Élő, folytonosan változó egyensúlyi állapot.

Ezt képesek vagyunk érzékelni. Mind a sajátunkét, mind másokét.

A gondolataink befolyásolják az energetikai állapotunkat. Ahogy a gondolataink könnyedebbek, táplálóbbak lesznek, a testünk is megkönnyebbül.

A gondolatokat befolyásolni lehet.

A minták az agyban feloldhatók.

Az érzelmek a gondolatok lecsapódásai a testben.

Ez az egyik oldala a test képességeinek: fizikai szinten létrehozza, amit gondolunk. A testben és a test körül is. Ellenséges, nehéz gondolatok esetén feszültséget, könnyed, tápláló gondolatok esetén könnyedséget.

Kisugározzuk a gondolatainkat, hatunk a környezetünkre az aktuális rezgésünkkel.

 

A másik oldala a testi képességeknek az érzékelés.

A gondolat teremtette hatás a testre, majd a testen kívülre terjed. Ezt a másik test érzékeli. Majd értelmezi (gondol) és reagál.

Hatok kifelé és érzékelem, ami hozzám érkezik.

A hétköznapi életben ezt a folyamatosan változó oda-vissza áramlást és kölcsönhatást igencsak lebutított formában fogjuk fel.

Ha egyáltalán felfogjuk.

A test folyamatosan teszi a dolgát: teremti az életünket a gondolataink alapján, érzékeli a külvilágból jövő hatásokat, amelyekről informálja a központi idegrendszert.

 

Ha tudatára ébrednénk annak a fantasztikus lehetőségnek, amely a testünkben rejtőzik, eszünkbe sem jutna ítélkezni fölötte. Lekötné a figyelmünket az ámulat.

Hogy nem vettem eddig ezt észre?

 

Azt hisszük, hogy el vagyunk különülve egymástól, a szeretettől, az Élet áramlásától, el vagyunk foglalva a felszínes érzelmekkel, reakciókkal, következtetésekkel, illúziókkal és észre sem vesszük a lehetőséget, amelyet a test kínál.

Lépjünk hátra egyet a testről alkotott nézeteinktől! Felejtsük el egy pillanatra mindazt, amit a testről mondtak nekünk!

Egyszerűen csak érzékeljük! Vajon mi van itt, amit még nem vettem észre?

Az Élet rezgése ugyanúgy fellelhető bent, mint kint.

Az érzékelés egy magasabb szintje a létezésnek.

Minden test egyedi képességekkel rendelkezik.

 

Amikor elmegyek futni az Öreg-tó körül, nem vonja el a figyelmemet a sok fix nézőpont, következtetés, ítélet, érzelmi reakció, melyek nap-mint-nap megérkeznek hozzám és amelyeket én is gyártok, ha nem figyelek. A test mozgása kiránt a fejemből és érzékelem a működését, az áramlást. Az Életet a testemben. A flow-t. Végre az vagyok, aki valójában és szívesen vagyok. Élő, mozgó lény.

Minden más következtetés.

Pin It on Pinterest