Manuálterápia

A Semmelweis Egyetem Ortopéd Klinika-i vizsgájával zárul az a többéves, csak orvosok és gyógytornászok számára indított posztgraduális képzés, mely kompetenssé tesz a csont, ízület, izom, kötőszövet vizsgálatára és kezelésére.

A vizsgálat során a csontok helyzetét, mozgathatóságát, az ízületek állapotát, az izmok tónusát, funkciójának állapotát, a kötőszövet izmokhoz, ízületekhez való viszonyát, szabadságát. Mindezek mozgásra, a fennálló fájdalomra gyakorolt hatását nézem. Holisztikusan az egész mozgásszerv-rendszert és a részleteket, egymásra gyakorolt hatásukat.

A terápiás palettából azt a kezelést alkalmazom, amely a legnagyobb hozzájárulás a fájdalom enyhüléséhez, a mozgásfunkció javulásához, a stabilitás és mobilitás fejlődéséhez, a szöveti keringés javulásához,… az egyes testrészek és az egész test mozgásképességének optimalizálásához.

Szeretem lágyrész irányból megközelíteni a problémát. Tapasztalatom szerint a kötőszövet állapotának javítása hozzájárul az izmok funkciójának javulásához, a helyi keringés növekedéséhez, a mozgás érzékeléséhez és magasabb színvonalú kivitelezéséhez. Az izmok jobb állapota segíti az ízületek helyzetének, mozgáspályájának, funkciójának javulását. Az ízületi diszfunkció gyakran a lágyrészek kezelésének hatására rendeződik, javul. Így ha a lágyrészek kezelését követően helyzetbe hozok egy elakadt szegmentet, csontot, gyakran magától kioldódik a blokk és rendeződik az ízület körüli feszültség.

Manuálterápiás kezelés során gyakran alkalmazom az FDM (Fascia Disztorziós Modell) kezelési elveit, a triggerpont-terápiát, a köpöllyel történő speciális, diszfunkció-centrikus technikákat, a horogtechnikát, kiegészítem a kezelést kinezio-tape ragasztásával és végtagok esetén a flossingot is „bevetem”, ha a szöveti, izületi állapot megkívánja.

Manuálterápiás vizsgálat és kezelés ára:
1. alkalom teljes körű vizsgálattal 22.000,-
Kontroll vizsgálat és kezelés 15.000,-
Ezek időtartama 35-60 perc, problémától függően.
Kis kezelés 20-30 perc, 8.000.-
Időpont foglalási díj (ha nem jön el a páciens és nem mondja le 24 órával előbb) 8.000.-

 

Pin It on Pinterest