hippoterápia

A lovon történő gyógytorna-kezelés alapját az a lenyűgöző természeti csoda képezi, hogy a lóháton ülő felső testére az emberi járással azonos mozgásimpulzusok hatnak. Egy sérült idegrendszer számára ennél tökéletesebb inger-csomagot ki sem lehetne találni.

Az egyensúlyt, térben való mozgást érzékelő idegi központokon keresztül az összes agyi központot stimulálja a lóhát lengése.

A felegyenesedés-hatás mellett fejlődik az egyensúly, javul a testtudat, a koordináció, a testi szimmetria, a testtartás, a légzés, az állóképesség,… a fejlődésben „lemaradt” központok ingerlése miatt a beszéd-képesség is javul.

A lovon ülés, a lóval való kapcsolat, a sok természetes inger, a szabad levegő mind a varázslat része. Mindez mesterségesen nem hozható létre.

3 éves kortól kezdve, amikor a lemaradt idegrendszeri területek ingerlése a cél, egészen a felnőtt, mozgásában akadályozott, koponya-, vagy más idegrendszeri sérülést szenvedett páciensekig tudunk kezelést biztosítani ezzel a különleges módszerrel. Terápiás fáradság oldására is kiváló lehetőség.

A hippoterápia feltétele a kedvező időjárási körülmények.

A foglalkozások finanszírozása részben az Érted, Veled Alapítványon keresztül történik, részben a szülő fizeti.

 

 

Pin It on Pinterest